Kalendar treninga


Wed
28

Visoka škola "Logos Centar" Mostar u posjeti Centru Format

POSJETA STUDENATA VISOKE ŠKOLE „LOGOS CENTAR – MOSTAR“ CENTRU FORMAT

Dana 27.05.2014.god., Centar za specijalističke edukacije „Format“, ugostio je grupu od 12 studenata, polaznika studija grafički dizajn i dizajn enderijera, novoosnovane Visoke škole „Logos Centar“ iz Mostara.  Iznimno nam je drago što smo otvorili novu liniju suradnje sa ovom Visokom školom, te da smo mladim studentima, kroz nekoliko prezentacija,  omogućili da prošire svoje vidike i  steknu neka nova iskustva, pogotovo kad je riječ o dizajnu enterijera.

Centar Format je pripremio kratku prezentaciju i predstavio se kao centar za specijalističke edukacije, te kao centar koji omogućava suradnju privrednika, institucija vlasti, te svakako i akademske zajednice, a sa ciljem osiguravanja stručnih kadrova, koji su potrebni poslodavcima na tržištu rada.

Uslijedila je prezentacija arhitekte Elme Rahmanović, o zvanju tj. zanimanju „Dizajner enterijera“, što je studentima prve godine ovog fakulteta bilo jako interesantno.  Kroz brojne ogledne primjere, što to sve znači biti dizajner enterijera, i da li se time uopće baviti,  arhitekt Rahmanović je pojasnila da je takvo zanimanje vrlo dinamično, kreativno, ali i zahtjevno, jer suradnja sa klijentima uvijek podrazumijeva određene želje klijenata, a koje se trebaju uklopiti u onaj budget koji klijent definira.

 Nastavno na prezentaciju o dizajnu, g. Željko Batinić, šef proizvodnje u kompaniji Ećo Company, održao je i prezentaciju o procesu proizvodnje, što sve sadrži jedan ciklus, od radnog naloga, skica proizvoda, pripreme materijala, izrade na mašinama, te sve do finalne isporuke klijentu.

 Nakon prezentacija, studentima je organiziran i posjet samoj tvornici namještaja, kako bi im se približila teoretska znanja koja su odslušali u našem centru.  U sammom obilasku, studenti su uvidjeli kolika je kompleksnost proizvodnje namještaja, ali i upoznali čitav proizvodni proces.

Posjetu smo priveli kraju obilaskom salona „Inside“, gdje su uživo mogli vidjeti sve proizvode proizišle iz domaće tvornice namještaja.

Iskreno se nadamo da će se brojni studenti koji studiraju grafički dizajn i dizajn enterijera, uskoro odlučiti za daljnji profesionalni razvoj upravo u industriji namještaja.

Više informacija o Logos Centru možete pronaći na: http://logos-centar.com