Kalendar treninga


Wed
19

Modul "Finansije i kontrola kvaliteta u industriji namještaja i prerade drveta"

U Sarajevu početak Modula B u sklopu LSDT obuke

Dana 19.10.2016 godine u Sarajevu je počeo drugi po redu, Modul B u okviru Naprednih studija: Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta". Tema ovog modula je "Finansije i kontrola kvaliteta u industriji namještaja i prerade drveta".

Polaznici obuke su predstavnici top i srednjeg menadžmenta regionalnih renomiranih kompanija poput Ećo Company, Standard Prnjavor, Standard Furniture Srbija, Daccomet, Milinković, Normativ, Imaco, Ado-Pasa, Ammaro, Productcoop, kao i nastavnici i profesori  sa BH fakulteta i instituta, koji žele da unaprijede svoja znanja i ažuriraju nastavne materijale prema evropskim standardima. 

Predavači su iskusni eksperti iz domena finansija, prof. Bruno Grolimund sa Univerziteta primjenjenih nauka iz Berna, Švicarska i Miodrag Perović, financijski rukovodilac u komapniji Standard Furniture Serbia.

Obuka je sastavni dio Programa „Prilika Plus“, podržanog od strane Švicarske konfederacije preko Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini. Program implementira Centar za razvoj i saradnju Univerziteta primjenjenih nauka u Bernu, Švicarska u saradnji sa trening centrom „Format“, BiH.

Projekat traje ukupno tri godine i podrazumijeva tri ciklusa nastave. Dio nastave se odvija u Bosni i Hercegovini, a dio u Švicarskoj. Na kraju programa se dobiva Certifikat Naprednih studija za „Razvoj liderstva i stručnih vještina u drvnoj industriji i industriji namještaja“, kojeg izdaje Univerzitet primjenjenih nauka u Bernu, Švicarska
Cilj je da se svake godine osposobi po 5 polaznika za buduće predavače, koji u konačnici nakon završetka projekta, treba da preuzmu vođenje nastave po švicarskom modelu.

Sljedeći Modul pod nazivom „Upravljanje proizvodnjom“ se održava od 01.02. do 04.02.2017 godine u Sarajevu.