Kalendar treninga


Mon
09

Izrada protutipa drugonagrađenog rada

L.T.M. chair

Centar Format zajedno sa partnerom Inside by Ećo nastavlja izradu protutipova nagrađenih studentskih radova. Nakon Cube chair, počela je izrada drugonagrađenog rada, studenata Lejle Kahrović i Tarika Begovića sa Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu.

Rad pod nazivom L.T.M. chair predstavlja transformabilnu stolicu koja se može koristiti kao elemenat za sjedenje, sto, ili kao sklopljeni elemenat u funkciji poda po kojem se može kretati. Nastala je kao odgovor na potrebe multifunkcionalne sale. Elemenat kao takav pruža kreativnost prilikom korištenja i formiranja prostora prema potrebama korisnika. Vrlo je funkcionalan, jednostavan za korištenje i transformisanje u željene elemente.  

Studenti prate cijeli proces izrade namještaja, od tehnološke razrade u tehničkoj pripremi, CNC faze pa do gotovog proizvoda. Ovo je prilika da vide kako se njihova ideja materijalizuje i realizira u stvarnosti.

Napominjemo da su u okviru Protokola o poslovno-tehničkoj saradnji između centra Format i Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u sklopu programskog zadatka : “Enterijersko rješenje za Green design centar” na predmetu Enterijeri i dizajn 3, izabrana i nagrađena četiri studentska rada za dizajn komadnog namještaja.