Kalendar treninga


Fri
27

Format se predstavio na Sajmu za zapošljavanje u Sarajevu

JU Služba za zapošljavanje KS organizovala ovogodišnji sajam u sklopu Holiday Marketa

Sajam za zapošljavanje je održan 26.12.2013 godine u sklopu novogodišnjeg Holiday Marketa. Budući da je misija Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo da posreduje između poslodavaca i nezaposlenih, ovog puta je omogućila predstavljanje 41 firme, među kojima je i Centar za specijalističke edukacije u industriji namještaja Format. Nezaposlene osobe su imale priliku da porazgovaraju sa poslodavcima, otkriju potrebe njihovih firmi, te direktno apliciraju za posao kod njih.

Jako veliki interes se pokazao kada su u pitanju specijalističke edukacije koje vrši Centar Format, s ciljem usavršavanja i stvaranja dodatnih kompetencija koje se traže na tržištu rada. Mnogi kandidati su iskazali želju za prekvalifikacijom, jer njihova zanimanja nisu toliko deficitarna kao što su zanimanja iz oblasti drvene industrije i industrije namještaja. Svi koji su aplicirali za obuke u sklopu Sajma za zapošljavanje će ući u proces selekcije odabira kandidata za obuke u skolpu pilot projekta: "Jačanje konkurentnosti nezaposlenih osoba za rad u oblasti drvene industrije", koji počinje sa implementacijom u januaru 2014 godine.

Ovogodišnji sajam za zapošljavanje je bio jako posjećen, te samim tim je još jednom potvrdio da je ovo jako dobar način povezivanja poslodavaca i nezaposlenih osoba. U  proteklih  šest  godina, sajam je posjetilo blizu 40 hiljada građana. Oko 25 hiljada ljudi apliciralo je na ponudu poslodavaca, a putem sajma zaposlilo se preko dvije hiljade osoba.