Kalendar treninga


Wed
29

Centar FORMAT učestvovao na radionicama 3.SOS DIZAJN FESTIVALA

Radionica "Dizajn menadžment" sa Mihom Klinarom

Centar Format zajedno sa firmom Ećo Company je učestvovao na radionici: “Dizajn menadžment”, koju je vodio Miha Klinar u okviru  3. SOS dizajn festivala.

Cilj radionice je bio da sa vodstvom 4 bosanskohercegovačke kompanije: “Ećo Company”, “Bosnalijek”, “Oslobođenje” i “Bosna S inžinjering” se pokuša identificirati područje potencijalne saradnje sa dizajnerima. Kroz trodnevnu radionicu, zadatak studenata je bio da istraže mogućnosti poboljšanja proizvoda, usluga, komunikacije, poboljšanja produkcije, distribucije i prodajne infrastrukture. Zaključci su prezentovani završnog dana festivala.

SOS dizajn festival predstavlja prvenstveno edukativnu, ali i izložbenu manifestaciju koju iniciraju i organizuju studenti Odsjeka za grafički i produkt dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. To je prvi studentski festival dizajna, koji pruža priliku studentima dizajna i srodnih oblasti, iz BiH i iz zemalja u regionu, da se upoznaju sa novim znanjima, metodama, trendovima i radovima vodećih umjetnika dizajna današnjice. Također omogućuje novi oblik dodatnog obrazovanja studentima i stručnjacima u području dizajna, te podstiče razvoj i promociju dizajna u Bosni i Hercegovini i sire. Tijekom pet dana trajanja omogućava kreativnu razmjenu i okuplja brojne studente dizajna i mlade autore iz BiH i regije, stručnjake iz oblasti dizajna iz cijelog svijeta, te brojnu zainteresiranu publiku.