Kalendar treninga


Wed
25

Centar Format se predstavio na seminaru:„Povećanje konkurentnosti drvne industrije za izvoz“

Stručni seminar organizovan od strane Vanjskotrgovinske komore BiH u okviru sajma Interio i Exterio

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je 19. marta 2015. godine u okviru sajma INTERIO i EXTERIO 2015, koji se održava do 23. marta u Centru Skenderija, organizirala stručni seminar za kompanije iz oblasti namještaja i ostalih proizvoda drvne industrije na temu „Povećanje konkurentnosti drvne industrije za izvoz“.

U okviru seminara, kojem je prisustvovalo preko 40 učesnika, predavanja su organizirana u dvije tematske cjeline, i to „Nova tehnološka rješenja u drvnoj industriji“ i „Kako do većeg izvoza drvne industrije“.

U prvom dijelu seminara učesnici su imali priliku odslušati predavanje mr.sc Almira Alihodžića iz kompanije „STANDARD FURNITURE FACTORY“ Sarajevo, koji je govorio o numeričkom modeliranju u funkciji razvoja novih proizvoda, Mirze Halebića iz kompanije „HALEBIĆ“ Sarajevo, koji je govorio o uštedama prilikom kupovine i servisa alata za drvnu industriju, Narcise Bašić-Gaković iz Centra za specijalističke edukacije FORMAT, koja je govorila o šansama i mogućnostima stručnog osposobljavanja deficitarnih kadrova u industriji namještaja, te saznati više o projektu MENTOR 2 i laboratoriji „LIND“ Zenica, koje je predstavio Senad Pašalić iz Razvojne agencija ZEDA iz Zenice.

U drugom dijelu seminara upriličeno je izlaganje mr.sc. Edina Salihbašića, licenciranog konsultanta „Bosnia Bank International“, na temu „Praktična primjena Benchmarking sistema u BiH, moćnog alata za jačanje konkurentnosti kompanija“, mr.sc. Saliha Teskeredžića, profesora na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, na temu „Spoj dizajna i proizvodnog iskustava- kompanija“ GAZDA“ , te prezentacija Lejle Međedović, savjetnice za izvoz u Agenciji za promociju izvoza VTK BiH, na temu „Pozitivna iskustva zajedničkog izlaganja bh. kompanija na sajmu namještaja IMM Cologne 2015. u Kelnu“.

Preuzeto sa:http://komorabih.ba/vtk-bih-organizirala-seminar-povecanje-konkurentnosti-drvne-industrije-za-izvoz/