Kalendar treninga


Mon
12

Centar Format na predavanju Maria Mazzera

Vrhunski arhitekta i dizajner, Mario Mazzer, održao predavanje u Hotelu Evropa

Dana 07.05.2014. god., održano je predavanje vrhunskog arhitekte i dizajnera, porijeklom iz susjedne Italije, gosp. Maria Mazzera, u hotelu Evropa.  Predavanju su prisustvovali predstavnici akademske zajednice, poslodavci, brojni mladi stručnjaci iz područja arhitekture i dizajna, kao i predstavnici vanjsko trgovinske komore, te brojni drugi gosti.  Centar Format prisustvovao je u vidu suorganizatora samog predavanja.

Predavanje gosp. Mazzera, odnosilo se na slijedeće cjeline:

-  priprema proizvoda od punog drveta za finalnu obradu

-  nove metode površinske obrade namještaja - korištenje furnira

-  vrijednost “detalja” u proizvodima Made in Italy i noviteti u italijanskom dizajnu u proizvodnji  namještaja, sa naglaskom na tapacirani sjedeći program

Pored iznimnog predavanja gops. Mazzera, publici su se obratili organizatori, talijanski Ambasador, , gosp. Ruggero Corrias, zatim predstavnik talijanske vanjskotrgovinske agencije ITA, gosp. Massimo Sessa, predstavnik Asocijacije drvne industrije i đumarstva pri vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, gosp. Suad Ećo, predstavnik talijanske asocijacije drvoprerađivača “FederlegnoArredo”, gosp. Roberto Migotto i predstavnik Akademije likovne umjetnosti u Sarajevu, prof. mr. Salih Teskeredžić.

Iznimno nam je drago da smo sudjelovali u organizacije jednog iznimnog događanja za našu zajednicu, te svakako očekujemo snažniju suradnju Italije i BiH, pogotovo u području drvne industrije, arhitekture i dizajna.