Kalendar treninga


Fri
19

Advantage Austria posjetila firmu Ećo Company i Centar Format

Početak saradnje sa Trgovinskim odjelom Austrijske ambasade u Sarajevu

Dana 16.12.2014 godine predstavnici Trgovinskog odjela Austrijske ambasade u BiH „Advantage Austria“ su posjetili firmu za projektovanje i proizvodnju namještaja „Ećo Company“ i Centar za specijalističke edukacije „Format“.

Direktor firme Ećo Company, Suhad Ećo je prezentirao ostvarene rezultate u 2014 godini i iznio zadovoljstvo u saradnji sa autrijskim firmama. 

Gospodin Sigmund Nemeti, trgovinski savjetnik "Advantage Austria" je predstavio aktivnosti Trgovinskog odjela Austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini.

U svom izlaganju, obe strane su se dotakle pitanja kako pospješiti i unaprijediti saradnju između BiH i austrijskih firmi. Direktor Suhad Ećo posebno je istakao mogućnost boljeg plasmana BiH proizvoda na austrijsko tržište.

Predstavnici trgovinskog odjela Austrijske ambasade su iznijeli svoj pozitivan dojam na postojanje savremenih i naprednih firmi u industriji namještaja, kakva je firma „Ećo Company“. Posebno ih je dojmio Centar za specijalističke edukacije „Format“, koji se bavi neformalnim obrazovanjem odraslih osoba i koji kroz svoje praktične obuke osposobljava osobe za rad u realnom sektoru.

Razgovaralo se i o predstojećem eventu koji će organizovati Adventage Austria, s ciljem okupljanja najreprezentativnijih firmi iz drvnog sektora BiH i Austrije, a na kojem će se predstaviti i Ećo Company. 

Ećo Company i Centar Format su izrazili veliko zadovoljstvo i čast da započnu suradnju sa Trgovinskim odjelom Austrijske ambasade u Sarajevu, te se nadaju uspješnim zajedničkim projektima u budućnosti.